Прелепа Бернарда Маровт, према многим анкетама, била је најлепша мисица бивше Југославије. Мада је некадашњу државу красио велик број лепотица, а Бернарда је имала и лице и тело без премца. Ипак, због једне своје одлуке није успела да се "пробије" на избору за најлепшу жену света.

Мисице су увек имале велику одговорност, а бивша Југа сигурно памти једну од најлепших жена коју је имала на својим изборима за највећу лепотицу.

Бернарда није била само позната у Југославији, већ је била проглашена и Топ-моделом Италије 1990. и Топ-моделом Европе 1992. 

Како се писало, она је на врхунцу своје каријере зарађивала чак три хиљаде долара дневно!

Била је предодређена за успех, а годишњи календар магазина "Старт" за 1982. годину због Бернардиних слика продат је у невероватних 350.000 примерака.

Она је чак постала и мис "Старта" и мис "Пентхауса", а онда је одлучила да окуша срећу на избору за најлепшу.

У томе је и успела! Бернарда је изабрана за мис Југославије на избору у Загребу, где су певали Здравко Чолић и Лепа Брена, две тада највеће југословенске естрадне звезде.

На избору за најлепшу жену света у Лондону  ушла је у полуфинале, односно, међу 15 тада најлепших девојака света. Међутим, дискредитовали су је због голишавих фотографија објављених у "Старту". Два дана пре избора, најтиражнији британски дневник Даилy Миррор је објавио голишаве фотографије југословенске мисице, па је она већ у самом старту дисквалификована пред очима милиона.

То је није спречило да освоји титулу мис фотогеничности - најфотогеничније девојке на планети.

Бернарда је данас на прагу 7. деценије, али и даље ради као модел и снима рекламе. Уз то, она изгледа фантастично.

Живи на релацији Словенија-Италија (Милано), где има модну агенцију, а често учествује у организацији модних ревија и догађаја. Већ годинама у Словенији организује међународно такмичење фото-модела, а отворила је и школу манекенства за младе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".