Наиме, доласком пролећа све актуелнији постају огласи за сезонске послове како код нас, тако и ван граница наше земље. Међутим, стручњаци упозоравају да су потрага за сезонским пословима и понуда за исте, посебно на интернету, идеална прилика да жене и девојке сексуално узнемиравају и злостављају!

З. Ј. (41) је прошле сезоне испричала за Курир како је газда Н. Т. док је био са супругом редовно исплаћивао и није било проблема током бербе.

- Међутим, пакао је почео када га је жена напустила, те се он због тога у потпуности предао алкохолу - тврдила је она и додала:

- Дошла сам да берем малине са ћерком, а спавале смо у смештају на имању који он обезбедује. Договор који смо склопили на почетку поштовао је свега прва три дана. После тога нам је одлагао паузе за ручак и кафу, терао нас да радимо по највећој врућини. На крају није хтео да исплати дневнице. Мени и мојој ћерки је одлагао да исплати 63.000 динара. Жалио се на наш рад. Говорио је како смо неспособне - сведочила је З. Ј.

Она тврди да се газда већ од јутарњих сати опијао алкохолом и у таквом стању жене уцењивао и сексуално узнемиравао.

- Слао ми је поруке касно увече да идем код њега у кревет зато што је сам. После тога ме је зивкао телефоном - тврдила је З. и додала да су најгоре од свега набацивања женама и сексуално узнемиравање, те и упутила апел свим женама да пре него што се одлуче за неки сезонски посао обавезно провере огласе и код каквог газде одлазе.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".