Једна од најтежих борби са којом се човек може ухватити у коштац је борба за потомство. Са њом се суочила и глумица Анита Манчић, која ју је водила пуну деценију, да би на крају поражена дигла руке. 

‒ Десет година сам водила тешку борбу да постанем мајка, нажалост безуспешно. Вантелесна оплодња велики је атак за организам. Тело је почело да се буни и зато сам одустала ‒ признала је Анита крајње искрено пре неколико година. 

Фото: Танјуг/Оксана Тоскић

 

Иако ретко даје интервјуе и још ређе прича о интими, признала је да није погрешила што је проговорила о вештачкој оплодњи.

‒ Имала сам потребу да поделим тај проблем са женама које су у истој ситуацији као ја, а немају довољно информација. Отворено сам говорила да је нормално да жена и мушкарац не могу да имају децу и да је нормално да се на томе ради, да је медицина напредовала и да има решење. Чак сам отворила „е-маил“ адресу преко које су жене могле да ми се обраћају и постављају питања. Када су почела да ми стижу писма, видела сам колико је важно што сам јавно проговорила о тој теми.

Анити Манчић велику подршку пружа супруг Бојан, са којим је дуже од две деценије. 

‒ Бојан је диван. Њему верујем најдуже и зато највише. Дивим му се што ме разуме и трпи. Често ми треба самоћа, мало мужева би то трпело.
Иако јој је тешко пало сазнање да неће постати мајка, цењена уметница одлучила је да на живот гледа позитивно. 

Фото: В. Данилов

 

‒ Преболите много тога у животу, па и то. Нађете задовољство у другим стварима јер схватите да је то једноставно тако. Људи се роде хендикепирани и живе са тим. Постоје људи који остављају своју децу и живе са тим, што је страшно. Постоје и они који не остављају своју децу, али их злостављају или деца малтретирају родитеље. И то је страшно, али то је живот. И ово је живот и може да буде леп. 

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".