Након што су Роману Абрамовичу власти Велике Британије увеле санкције и замрзнуле му имовину и забраниле пословање са појединцима и компанијама на територији Уједињеног Краљевства, уследили су огромни проблеми за популарне “плавце” чији је руским олигарх дугогодишњи власник.

Фото: Профимедиа

 

Примера ради, фудбалери Челсија не могу да одлете до Мидлзброа назад на четвртфинале ФА купа у суботу, већ ће уместо тога морати да аутобусом крену у повратно путовање од 10 сати и 860 километара од свог тренинг центра у Кобаму до стадиона “Риверсајд”. 

Како ствари стоје, Челси сада мора да ради под строгом контролом владе, како би се осигурало да Абрамович нец́е профитирати.

Ево и шта стоји у саопштењу Европске уније у вези са Романом Абрамовичем:

- Роман Абрамович је руски олигарх који је дуго имао блиске везе са Владимиром Путином. Он је имао привилегију да има приступ председнику и одржавао је врло добре односе са њим. Те конценције са руским лидером су му помогле да дође до огромног богатства. Највећи је акционар Евраза, компаније која је један од највећих пореских обвезника Русије. Он је због свега тога имао бенефите од доносилаца одлука у Русији који су одговорни за анексију Крима, дестабилизацију Украјине. Он је један од водећих руских бизнисмена који у сектору економије представљају огроман прилив капитала Влади Руске Федерације, која је одговорна за анексију Крима и дестабилизацију Украјине.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".