Град је издвојио десет милиона динара, а тим поводом заменик градоначелника Горан Весић позвао је суграђане да се пријаве за субвенције за куповину бицикала.

Ово је једна од мера за смањење загађености ваздуха предвиђених Акционим планом квалитета ваздуха у Београду. Јавни позив ће пружити подршку грађанима за куповину бицикли као еколошки прихватљивог транспорта под слоганом ''Купујеш бајк? Уштеди 5.000''.

Конкурс је објављен на сајту удружења www.bicikl.info, а захтеви ће се подносити електронски.

Свако физичко лице са личном картом и пребивалиштем на административној територији Београда има право учешћа и само једно лице из породичног домаћинства може добити средства по овом Јавном позиву.

На сајту kupujesbajs.rs се грађани могу пријавити од 22. септембра до 24. септембра. Највише 1800 лица може добити новчану помоћ за куповину нових бицикли, а уколико грађани добију број, потребно је да до 30. спетембра на мејл kupujesbajk@gmail.com пошаљу фотокопију очитане личне карте и потписан образац изјаве о члановима домаћинства са сајта.

Коначна ранг листа се објављује 4. октобра, а рок за приговоре је 3 дана од објављивања, то јест закључно са 7. октобром.

Купљени бицикл мора бити нов, купљен од домаћих произвођача, а не може бити електрични. Списак произвођача ће бити доступан на сајту bicikl.info.