Он је за Танјуг рекао да ће превоз на тој релацији бити бесплатан за децу узраста до седам година која су у пратњи родитеља.

"Морамо да вратимо поверење у железницу, људе у возове и зато на иницијативу председника Србије Александра Вучића у наредном периоду цена карте за брзе соко возове износиће 300 динара, а деца узраста до седам година превозиће се бесплатно у пратњи својих родитеља", рекао је Момировић.

Додао је да ће после 138 година од пуштања прве пруге у Србији и 46 година од пуштања пруге Београд-Бар коначно бити отворен један капиталан пројекат у железничкој инфраструктури.

Како је истакао, два највећа града у Србији биће повезана најквалитетнијом железничком инфеаструктуром, а најбржи возови, у Југоистичној Европи, који ће се кретати брзином од 200 км/х, ићи ће од Београда до Новог Сада.

"Пробајте нову брзу пругу и нове брзе, "Соко" возове. Ово смо заједно успели, заједно смо изградили ову инфраструктуру, заједно веаћамо железницу на саобраћајну карту Србије и заједно можемо да направимо чудо", поручио је Момировић.

Председник Србије Александар Вучић је раније данас најавио да се у суботу 19. марта, за саобраћај отвара брза пруга од Београда до Новог Сада, на којој ће возови ићи брзином од 200 километара на сат.

"Отварање пруге је померено са 15. марта на 19. март јер сам желео да присуствује највише мадхарско руководсто заједно са нама и то је једини разлог за кашњење три или четири дана", казао је Вучић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".