Серија је урађена у копродукцији Телакома Србија и продукцијских кућа "Данделион Продуцтионс" и "Филм Данас".

Према досадашњим статистикама, чак 30 милиона корисника ће моћи да прати узбудљив трилер у коме играју Милан Марић, Ваја Дујовић, Небојша Дугалић, Жарко Лаушевић, Љубомир Булајић, Марта Бјелица, Ненад Јездић, Александар Берчек, Игор Ðорђевић, и многи други.

Посредник у склапању овог пословног успеха била је дистрибутерска кућа "ГоQуест Медиа", која има ексклузивна права на дистрибуцију ове серије широм света.

Представници "Глобоплаy" платформе изразили су задовољство, јер је "Државни службеник", у режији Мирослава Лекића и Ивана Живковића, пронашао свој пут до Јужне Америке и сигурни су да ће локална публика верно пратити сваку епизоду.

- Велика заинтересованост домаће публике, али и овакве сарадње са иностраним партнерима и продуцентским кућама доказ су да смо на правом путу када је реч о продукцији и улагању у српску кинематографију. Нема сумње да ћемо наставити са производњом још квалитетнијег и занимљивијег садржаја у будућности - изјавио је Владимир Лучић, генерални директор компаније Телеком Србија.

Српска акционо-шпијунска ТВ серија "Државни службеник" одушевила је регионалну публику, а снимање треће сезоне је тренутно у току.

Тема нових епизода биће веома актуелна, а то је управо пандемија вируса Ковид-19.

Устаљеном глумачком ансамблу прикључиће се и нови лик којег ће тумачити хрватски глумац Франо Машковић, док се након прве сезоне враћа и увек одличан Игор Ðорђевић у улози Хамеда.

Публика ће тречу сезону популарне серије моћи да прати на пролеће 2022. године.