Легендарни певач ускоро објављује песму „Знак“, прву са новог солистичког албума, а најављује и велики концерт у нашој престоници почетком следеће године.

Фото: Н. Фифић

– Пре три године је Воја Драговић из групе Пилоти изразио жељу да ми направи ту песму. Разговарали смо каква ми треба, необична коју нисам имао до сада у својој каријери и мислим да смо погодили ту атмосферу. На њој је радило око четрдесетак музичара, велики ревијски оркестар, хор... Спот смо завршили, монтирао се три месеца, јер је рађен у холивудској техници, цртани спот, као анимација, било је јако пуно посла. Прва песма којом најављујем свој албум који ће изаћи крајем ове године – започео је Ален Исламовић за "Блиц", те је додао:

– Заказећемо концерт чим изађе албум. Имам већ сада договорен велики број концерата, то су мото скупови и градски фестивали, у мају ћемо се већ појавити.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Ален има велику породицу, супругу, две ћерке и три унучета, а најмлађа му је најзанимљивија.

– Унучица ме је открила на телевизији, када дођем код ње, има моју песму коју слуша „Аида“ и она каже: „Диди, Ада“, и онда јој тражим спот да гледа, и говори ми: „Ада, Ада“ и пева. Сада сам им као човек који је искочио из цртаног филма. Чудно јој је што сам на телевизији, а седим ту поред ње. Неколико сати проведених са њима у једном дану је прекрасан одмор. Срећан сам што сам деда – рекао је Ален, који признаје да их је размазио.

– Да, да, средњем унуку морам увек нешто да купим, бомбоне или чоколадице, зовем га да му кажем да сам му нешто донео и да мама не сме да зна. Чим извадим те кутијице бомбона онда сам му супер, хоће да седне у крило, на такав начин му морам мало прићи и подмитити га – истакао је певач.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

Последњих 20 година води соло каријеру и каже да му тако више прија.

– Лепо је бити сам себи свој шеф. Када радиш у групи, теби се негде не иде, а мораш ићи јер група хоће, овако ако ми се не иде, онда не идем. Искрено ми више прија овако. Патио сам од тога да имам широку песму са великим оркестром, тек сам је сада добио. Надам се да ће сви моји фанови осетити моју душу коју сам дао – рекао је Ален и присетио се зашто је одлучио да из Дивљих јагода пређе у Бијело дугме.

– Након три албума са Дивљим јагодама, увек сам предлагао да нешто променимо, да не мора више бити та гитара која ће свирати соло, већ да убацимо мало виолине, хармонике, за то неки људи нису били. Били смо можда чак и најбољи – поручио је певач, који није имао притисак да у Дугмету пева после Жеља Бебека и Тифе.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

– Већ сам био изграђена личност, свирао сам пред људима. “Дивље јагоде” су имале две, три велике турнеје по Југославији. Горан је за сваку песму разговарао са мном, шта мислим, да ли имам неких идеја, пошто сам био један од најбољих у рокенролу као вокални солиста. Сваки концерт трчим 90 минута и то Горан цени зато је наша сарадња јако добра и чврста, и трајаће сигурно још дуго. Од њега само можеш научити нешто – рекао је Ален.

За рокенрол се увек везује дрога, а Ален каже да је пороцима одолео:

– Мислим да сам једини са ових простора који никада то није узео, ја сам спортски тип, и дан данас сам у спорту. Одрастао сам у малом граду, када сам ишао у основну и средњу школу, имао сам стотину надзорних камера од школе до куће, када идем прво ме види комшија, ради у полицији, па тетак, касније још један комшија полицајац. Где год да кренем имам проблем, нисам имао где да се дрогирам.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

На прошлогодишњем Beer festu Тифа је пред сам крај наступа „Бијелог дугмета“ напустио бину, а наводно је разлог томе био управо сукоб са Аленом.

– Немамо никаквих додирних тачака, он пева своје песме, ја своје и Бебекове, и на крају отпевамо заједно неке. Нема никаквих размирица, нити сам тај тип да правим неке сукобе. Од толико година на сцени, можда још има тај проблем контакта са публиком јер је публика увек та која делује на певаче. Неко је на бини чврст на ногама, а неко је као перо, па га може одувати благи поветарац – закључио је Ален.

Ален је са супругом Маријаном од њене 16. године, а она се до сада никада није експонирала у јавности.

– То је била њена одлука, никада нисам вршио притисак да ли треба да буде са мном или не. Када сам био приватно негде и неко ме је усликао с њом, то је схватала да је тако када си јавна личност. Нашла се некада у тим случајевима у медијима, али је то не занима – рекао је певач.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".