Певач је поднео тужбу против њих због тога што су, како он тврди, неовлашћено наплаћивали зараду од његовог дуета "Кидаш ме" са Милицом Павловић из 2018. године.

Фото: АТА имагес

 

Лукас сматра да "Гранд" није имао права да присвоји новац од зараде од прегледа на Јутјубу и других стриминг платформи, а спорна су и извођачка права која су регистрована у агенцији "Организација за колективно остваривање права интерпретатора" (ПИ). На основу тога Лукас сматра да је оштећен за износ од 100.000 евра и толико и потражује од "Гранда" у судском поступку.

Фото: RTV Pink Official

 

С обзиром на то да је у овај случај уплетена и Павловићева, она ће бити сведок у процесу по предлогу Аце Лукаса. Певачев продуцент Саша Мирковић објаснио је за "Курир" зашто су се одлучили на овај потез.

- Истина је да смо и Лукас и ја лично тужили "Гранд" за неовлашћено коришћење Миличине и Ацине дуетске песме, као и за сав приход који су остварили од те песме. Потражујемо од њих 100.000 евра само за дует "Кидаш ме", а поред ове тужбе, постоји и она у којој тражимо још десет милиона евра, а која им је већ упућена и за коју чекамо суђење. С Милицом у том смислу немамо ништа, ми нисмо давали наша права. Они су сви скидали права и једини којима ништа није припало од тога смо Аца Лукас и ја - поручио нам је Саша Мирковић.

Фото: В. Данилов/П. Милошевић

 

Милица Павловић није одговорила на питање зашто је уклоњена песма "Кидаш ме" са Јутјуб канала "Гранд продукције" и да ли је разлог то што је Лукас поднео тужбу против њих. Већ неко време кружи прича и да је "Гранд" тужио Милицу Павловић, наводно због тога што је она себе пријавила као власника извођачког права дуета "Кидаш ме", али из прес-службе ове издавачке куће то демантују.

Фото: АТА имагес

 

- Апсолутна је неистина да је "Гранд продукција" икада упутила икакву замерку, а камоли тужбу против Милице Павловић или њене каријере, на коју смо веома поносни, будући да је потекла у "Звездама Гранда". Милица је свакодневни и радо виђен гост у свим нашим емисијама и у продукцију уопште, а наша сарадња је, на обострано задовољство, више него сјајна - наводи се у саопштењу "Гранда".

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".