Млађи Делон је у интервјуу за РТЛ, говорећи о новој књизи посвећеној његовој породици "Између пса и вука", открио да је дао обећање свом оцу да ће га пратити и помоћи му у дану када одлучи да не више не живи.

Глумац је већ имао такво искуство пре нешто више од годину дана, када је умрла његова мајка Натали.

- Тачно је да сам испратио маму. Истина је да је одлучила да умре како је и живела, односно да ће рећи када то одлучи, па је изабрала еутаназију - рекао је Ентони.

На срећу, како даље прича, нису прибегли том процесу.

Фото: Профимедиа

 

 

- Кажем на срећу јер је све било спремно. Имали смо особу... - наставља он о овој пракси која још увек није дозвољена у Француској, али је редовно у средишту јавне дебате.

- Истина је да би нам било тешко да је држимо за руку и гледамо како је живот напушта. Дакле, не кажем да је последња ноћ била лака, али последњи сати јесу зато што је отишла у миру - наставља Делонов син.

- Мој отац је био заиста дирнут овим. Била је ту Мирел, и моја мајка. Његове две Валкире, како их зовем. Да, истина је, то ме је питао - објашњава он у делу интервјуа који је РТЛ објавио.

Фото: Танјуг/АП

 

 

После можданог удара, Ален Делон је повратио снагу на боравећи у Швајцарској, чије држављанство има већ преко две деценије, и свог француској уточишта у Душију. Ретко се појављује у јавности. Говорио је у документарцу прошлог јула и дошао је да се поздрави са својим колегом Жан-Полом Белмондом у цркви "Сен-Жермен-де-Прес" прошлог септембра, поздрављајући окупљене.

- Не би било лоше и да смо обојица отишли заједно - рекао је тада.

Подсетимо, од када је 2019. године доживео мождани удар, Ален Делон (86) је у својим изјавама имао неколико алузија на крај живота, а у јавности се помињало да ће се највероватније одлучити за еутаназију.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".