Број нових случајева ковида-19 наставио је да пада прошле недеље, пошто је регистровано 3,6 милиона новозаражених широм света, што је мање од 4 милиона нових инфекција регистрованих претходне недеље, саопштила је данас Светска здравствена организација.

Прошлонедељни пад је први значајан пад у више од два месеца, који је регистрован у готово свим регионима света, наводи се у најновијем извештају СЗО о пандемији, а преноси агенција АП.

До великог пада у броју случајева је дошло у два региона: на Блиском истоку где је регистрован пад од 22 одсто и у југоисточној Азији од 16 процената.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Здравствена агенција Уједињених нација је саопштила да је током прошле недеље умрло нешто мање од 60.000 људи од последица ковида, што је пад од 7,0 одсто.

СЗО је саопштила да је делта сој, који се убрзано шири, сада евидентиран у 185 земаља света и да је присутан у сваком делу света.

Организација је такође ревидирала своју листу "забрињавајућих сојева", или оних за које верује да имају потенцијал да изазову велику епидемију, наводећи да прати сојеве ламбда и му који су се појавили у Латинској Америци и који тек могу да изазову свеопшту епидемију.