- Син је тај "рено клио" купио буквално 10 минута пре него што га је пламен потпуно прогутао. Власник је рекао да је аутомобил добар, да је све супер. Син је за волан сео код Народног фронта, а ауто се запалио у Железнику код пруге, десетак минута касније. Дете је било само у аутомобилу. У једном моменту нешто је пукло и испод хаубе је почела да куља ватра. Одмах се проширила. Захватила је инсталације и пластику испод хаубе и нагло почела да се шири. Цео аутомобил изгорео је за два минута. Ентеријер је комплетно изгорео. Само је задња страна остала нетакнута и то споља, само браник, стоп светла и стакло на вратима гепека су остали читави - прича Предраг за Телеграф.

Како објашњава, син је, срећом, брзо реаговао. Одмах је изашао из аутомобила, позвао ватрогасце и оца, није смео да приђе возилу.

- Брзо је реаговао, одмах је изашао. Срећа је да се на пет минута удаљености налазе ватрогасци, тако да су брзо стигли. Срећа је и да је мотор дизел, а не бензинац, те ауто није експлодирао. Могао је син да ми изгори у ауту. Он је добро, али је био под стресом, није знао шта га је снашло. Ни мени, који сам старији, у тој ситуацији ме би било свеједно. Замислите како је тек детету од 18 година. Није било никаквих знакова да ће аутомобил да се запали. Кад се све то десило, паркирао је на безбедно, изашао из возила, а телефон и сва документа су му изгорела - додаје.

Објашњава да су аутомобил пре куповине добро прегледали и да је све деловало нормално. Ипак, због реакције претходног власника, сматра да је он знао да са возилом нешто није у реду.

- Звао сам власника да кажем да се ауто запалио после 10 минута. Питао сам зашто је продао такво возило, рекао да ми је дете било унутра и знао је да аутомобил купујемо за сина који има 18 година и пробну дозволу. Питао је зашто зовем њега, рекао да то није његов проблем и да зовем ватрогасце. Није имао трунку гриже савести. Мислио сам да ће бар да пита да ли ми је син добро, да ли има повређених. Рекао је да га не зовемо и да га не интересујемо ни ми, ни ауто. Спустио ми је слушалицу и блокирао мој број - прича Предраг.

Како додаје, није знао ни како да реагује на тако безобразно понашање. Објашњава да није ничија кривица што се аутомобил запалио, али да је очекивао људску реакцију претходног власника.

- Мислим да је знао да ауто има неку бољку, али да је прећутао да би га продао. Само да је рекао да нешто није у реду... Ја имам шлеп службу, одвезао бих аутомобил на поправку. На крају смо ауто само отерали на отпад јер од њега није ништа остало. Срећа да ми је син жив, купићемо други ауто. Објаснио сам пуномоћнику шта се догодило и објаснио ми је да могу да га тужим, али ја, искрено, немам живаца да идем у полицију, да се то одуговлачи, да улажем време и да се нервирам. Од свега ме је највише шокирало то да тај човек није ни питао да ли ми је дете добро - закључује он.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".