-Сасвим недвосмислено поручујемо црногорској јавности да Влада Здравка Кривокапића, нити он као њен премијер, никада нису одлучивали, нити о отварању нити о затварању бирачких места у Црној Гори на којима би гласали грађани Србије који се тренутно налазе у нашој држави, наглашавају из кабинета, а преноси РТЦГ.

Како додају из Кривокапићевог кабинета, ближи се дан локалних избора у Беранама, па у Демократском фронту сматрају да је најлакше да политички неосновано нападају Кривокапића.

-У недостатку ваљаних аргумената којима би уверили своје некадашње бираче да су радили у њиховом интересу и у интересу националне заједнице коју наводно безрезервно представљају, а не у интересу покрета и странака који се труде да на власт у пуном капацитету врате Мила Ђукановића и ДПС, изгледа да је ДФ-у најлакше да политички неосновано напада Здравка Кривокапића, додаје се у саопштењу.

Подгорички портал Борба.ме објавио је раније данас да су Кривокапићева влада и Министарство спољних послова одбили захтев Амбасаде Србије за отварање бирачких места у Беранама, Сутомору и Будви на којим би држављани Србије са пребивалиштем у Црној Гори могли да гласају на предстојећим председничким, парламентарним и локалних изборима, заказаним за 3. април.

-Како би олакшала својим држављанима у Црној Гори да остваре бирачко право, Србија је упутила захтев за отварање три нова бирачка места, међутим, одлазећа Влада је, из себи знаних разлога, одбила захтев званичног Београда, наводи подгорички портал.

Тако ће држављани Србије, претежно интерно расељена лица са простора Косова и Метохије, моћи да гласају на предстојећим изборима у Србији искључиво у просторијама Амбасаде Србије у Подгорици и Конзулата те државе у Црној Гори, додаје Борба.

Тај портал још додаје да му је ову информацију потврдио и амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић, као и да је исту примио к знању и званични Београд

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".