Џозеф Бајден, током своје дуге политичке каријере је доживео многе трагедије које сежу до његових првих политичких победа.

Председник САД је из два брака добио четворо деце - ћерку Наоми и синове Боа и Хантера са првом женом Нелом, и ћерку Ешли са Џил, другом супругом.

Након што је 1972. тријумфовао у избору за Сенатора државе Делавер, његова изабраница Нела и једногодишња ћерка Наоми су страдале у саобраћајној несрећи, док су синови Бо и Хантер преживели.

Фото: Танјуг/АП

 

Међутим, Бо Бајден умире 2015. након дуге борбе са раком на мозгу коју је открио 2010. године. Он се после повратка са Косова и Метохије, где је у саставу ОЕБС-а обучавао судије, борио са болешћу кичменог стуба.

Фото: Танјуг/АП

 

 

За разлику од свог брата, Хантер је живео живот пун скандала. Растао се са женом после више од 20 година брака да би убрзо након смрти брата започео емотивну везу са његовом удовицом. Такође, није тајна да има и ванбрачну децу. Оженио се 2019. и сина је назвао по свом преминулом брату.

фото: Принтскрин/Јутјуб/CBS Sunday Morning

 

 

Хантер Бајден је такође имао великих проблема са конзумирањем наркотика и алкохола што је кулминирало 2003. када се пријавио у клинику за одвикавање. Седам година касније је опет почео да конзумира нелегалне супстанце, а 2015. је због позитивног теста на наркотике био отпуштен из морнаричке резерве.