Малтретирале су је, вређале и називале секташицом и ку*вом, а сада јој прете да ће је чекати после школе, каже за Курир отац претучене девојчице (13).

- Дете ми из школе прошле недеље долази претучено, и то ни мање ни више него од својих вршњакиња, које иду у исту школу као и она. Људи мисле да су само дечаци склони вршњачком насиљу, али, ево, дешава се да и девојчице буду насилне према другим ђацима. Како ми је ћеркица испричала, оне су се међусобно споречкале у дворишту после школе, где је дошло до међусобног препирања. Како ми је дете испричало, те девојчице су почеле прве да вређају моју девојчицу и да је називају ку*вом, секташицом - прича забринути отац и додаје:

- То су деца и вероватно ће свака од њих испричати своју причу, али на овакве увреде мора да је и моје дете нешто одговорило. Каже ми да је била преплашена јер је била сама, а онда је настала туча. Почеле су да је ударају и шутирају ногама. Дете је од силних удараца добило нагњечење образа и кичменог стуба.

Нове претње

Према његовом сведочењу, када се претучена и преплашена девојчица вратила из школе, видевши је такву, одмах је морао да је одведе код лекара.

- Лекар је прегледом утврдио повреде, а на кожи су јој остале видљиве маснице од удараца. Када ми је испричала шта се десило, случај сам пријавио у МУП у једном београдском насељу, одмах су реаговали и узели изјаве од девојчица и родитеља, а школа је обавестила родитеље о свему што се десило. Међутим, то изгледа није уродило плодом јер су исте девојчице наставиле да прете мом детету и говоре јој како ће је сачекати после школе.

Стрепња за дете

Он такође наводи и да је дете истраумирано и да неколико дана после тога није смело да изађе из куће и није хтела да иде у школу.

- Први дан када је отишла у школу после овог инцидента, молила ме да је чекам после школе и будем негде у близини. Ја због посла не могу да дежурам у школском дворишту и да чувам своје дете и браним од вршњачког насиља, а док сам на послу, да стрепим шта ће јој се десити на путу од куће до школе. Кад су јој претиле да ће је опет сачекати после школе, кроз сузе ме је преклињала да је испишем из ове и упишем у другу школу - прича овај очајни отац. Курир је јуче контактирао с полицијом и основном школом у чијем дворишту се догодило вршњачко насиље, али до закључења броја нисмо добили одговоре на питања.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".