Феђа је на телевизији К1 открио како је смршао чак 12 килограма и шта је разлог ригорозних вежби у теретани.

- Прво сам смршао због "Клана“, а онда и због "Котлине“, нове серије Даниса Тановића. Позвао ме и питао: Јел можеш да смршаш десет кила? Рекао сам: За колико, а он каже: Имаш месец и по. И рекао сам: Могу, наравно иако нисам имао појма јел то физички уопште могуће. И смршао сам 12 кила! Знао сам да је главна улога у питању и супер је улога - казао је Штукан у емисији "Кец на једанаест“.

Фото: К1 принтскрин

 

 

- Ја сам дао све што сам могао, а сада је серија у монтажи и све је до њих. Једно 70 одсто сам задовољан постигнутим, што је за мене много, јер никада нисам задовољан ни са чим што урадим. Мрзим своје филмове да гледам, мрзим свој глас да чујем. Мада, морам да признам да ми једино "Нечисту крв“ није било тешко да гледам, јер сам доста био измењен маском, а и глас сам мењао. Серија "Котлина“ је, крими, детективска прича. Ја сам инспектор који је пун својих психичких проблема. Није добар психички, али је праведник. Премијера ће бити на "Сарајево филм фестивалу", приказаћемо једну или две епизоде, а на јесен ће бити емитовање.

- Када је реч о серији "Клан", прва епизода друге сезоне ми је супер, пуно је динамичнија од прошле сезоне и надам се да ће тако остати. Темпо иде само узбрдо, казао ми је Скерлић, и не морам се секирати да ли ће вам бити занимљиво у наставку. И музика ми је пуно боља него у првој сезони. Љубинка Кларић је дивна особа и глумица, она је стварно генијална. Мало тако озбиљних комичарки има на овим просторима. С којом озбиљношчу она ради, а колико је заправо неозбиљна. Колико сам чуо, "Клан“ је најгледанија серија од свих снимљених у последњих годину дана - рекао је Штукан.

О рату, уметницима и вестима Штукан је у емисији "Кец на једанаест“ казао да када би се уметници питали, никаквих проблема никада не би било.

- Да се ми уметници питамо никада не би дошло ни до каквог проблема, а камоли до рата. Још увек бисмо били иста држава. Ми немамо проблема међу собом. Ми се бавимо креацијом, а не деструкцијом - казао је познати глумац.

Глумац се осврнуо и на свој приватни живот за који каже да иако је много ствари у животу урадио погрешно, у једно никада не сумња да је било потпуно исправно.

- Иако сам масу ствари урадио потпуно погрешно, од првог дана сам као отац баш како треба, у то не сумњам. Никад у животу, за ових 11 и по година, нисам погледао ћерку, а да ми се осмех није развукао на лицу. Ми летимо заједно, почела је са шест година, јер је одрасла на аеродромима, на филмским сетовима... И мотор обожава. Играмо билијар, тренирамо у теретани заједно - рекао је Штукан с осмехом на лицу.

Штуканова књига "Бланк" у Србији чека свој трећи тираж.

Фото: К1 принтскрин

 

 

- Промоцију правимо у Београду 6. априла, у седам сати увече. У Дому омладине. Биће нижа цена књиге, дођите! Добио сам позив из Будве да дођем на фестивал, из Бара су ме звали и желе да уврсте књигу у студије књижевности. "Бланк" је већ обавезно штиво на социологији и психологији у Мостару, као и у Лондону на "Голдсмит" универзитету на предмету историја, у делу о балканском конфликту. У Бару постоји иницијатива да се књига уврсти у лектиру за средње школе.

- Књига је најпре била тек кратки синопсис па је на основу тих првих десетак одсто књиге Пјер Жалица почео радити сценарио. Тек касније сам направио књигу. То би сада могла бити серија од десет епизода, када би се сценарио развио. Превише је у књизи догађаја да би се направио филм, много тога морало би да буде избачено. Преговарамо о позоришној представи. У преговорима сам са једним од најбољих српских позоришних редитеља - најавио је Штукан на К1 телевизији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".