Агенција ТАСС пренела је изјаву председника Државне думе Руске Федерације, Вјачеслава Володина, који је саопштио да "Русија осећа посебан бол због НАТО агресије на Савезну Републику Југославију".

Фото: Принтскрин

 

- Пре тачно 23 године грађане Југославије пробудиле су сирене за ваздушну опасност. Нико од лидера Сједињених Америчких држава и НАТО земаља није кажњен, а садашњи председник Џо Бајден активно је подржавао бомбардовање и позвао на окупацију Југославије- истакао је Володин.

С друге стране, Газета.ру је на годишњицу агресије пренела изјаву председника Србије Александра Вучића којом је чин агресије оценио као "ужасан, погрешан, нелегалан и неморалан".

Фото: Принтскрин

 

"Известија" је на годишњицу НАТО агресије представила биографију недавно преминуле америчке државне секретарке Мадлен Олбрајт. У тексту се напомиње да је словила за једну од најтврђих политичарки и да је имала одлучујућу улогу у спровођењу агресорске политике према СРЈ. У поглављу под називом "Тешки радни дани" напомиње се да су многи сматрали НАТО агресију "ратом Олбрајтове".

Фото: Принтскрин

 

"Комсомолскаја правда" обележила је годишњицу ударним насловом: "Крстареће ракете демократије: Пре 23 године САД су бомбардовање Југославије уништиле међународно право".

Фото: Принтскрин

 

У обимном тексту поменуте су предратне околности, ток агресије и последице. Један од најупадљивијих параграфа је онај који почиње с циничним насловом "Демократија са уранијумом", уз податак да је бачено толико уранијумских бомби да би од тог материјала могло да се направи 170 атомских бомби бачених на Хирошиму и Нагасаки 1945.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".