Нагласио је да је очекивао да ће "НАТО безочници" рећи да су погрешили, али се преварио, јер, каже, и после 23 године неки од њих говоре да је то требало и да су убијена деца била колатерална штета, што је, тврди, још један разлог због кога никада неће пристати да РС буде део тог савеза.

"Као да је наишао облак са градом и направио штету, нису се окретали и данас уживају у сећањима и мисле да су јунаци не само тог већ и овог времена", рекао је Додик.

Подсетио је да је један од агресора на пројектилу написао и да је поносан што су нас нашли, а пројектил је нашао девојчицу у Врању и убио је. Додао је да се и данас пита како спавају ти који су убијали и убили 81 дете.

Нагласио је да српски народ зна да треба наставтити живот са тим ранама и да је Србија зато нашла нови пут, пут на којем су сви Срби, ма где живели јединствени и економски јаки.

Подсетио је на рушење школа, вртића и здравствених усранова, на убјане деце, и упитао какве је све то имало везе с ратом.

Фото: В. Трипић

 

"Окупили смо се вечерас да обележимо злочиначки поход НАТО у два наврата на слободарски српски народ и њихову Републику Српску и Србију", рекао је Додик и поручио да слободарски српски народ из Републике Српске припада јединственом српском народу.

Исто тако додао је да данас обележавамо и Дан сећања, на инцијативу председника Вучића, а која подразумева да Србија и РС заједно обележавају датуме из славне и тужне прошлости .

"Србија је ојачала и ојачао је српски народ у целини, уверен да морамо да идемо даље и да будемо снажни и јединствени јер је то најбољи начин да се одужимо страдалим, онима који су веровали у Србију, који су гинули маштајући о развијеној, мирној, јединственој Србији", рекао је Додик.

Зато је, каже, важно у текшким временима окупити се око Вучица дати му снагу преговараца.

"Та снага је неопходна, знам колико је важно да имамо стабилност мир и онда смо јаки и НАТО нам не мозе ништа", рекао је Додик и нагласио да ово време тражи да се окупимо око политике коју заступају Александар Вучић и његов тим.

Како је рекао, Србији је у име РС захвалан на ономе сто Србија јесте.

"Весеилмо се сваком њеном успеху јер није вазно да ли се зовемо босански, косовски, хрватски Срби, вец да се зовемо Срби. Зато је наше небо где год живимо небо слободе, које морамо да бранимо и да јачамо", рекао је Додик.

Поручио је Вучићу да му жели да прикупи нову снагу за дане које долазе, а који нису лаки.

"То што чекамо за десетак дана то није проблем већ како је сачувати од оних који је желе превући на своју страну, оних који не желе да је оставе да буде слободна земља која суверено одлучује", рекао је Додик на обележавању Дана сећања и 23 године од НАТО агресије на СРЈ, којем је присуствовао и цео државни врх Србије на челу са председником Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић, а беседу је одржао патријарх Порфирије.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".