Подсећамо, цена литра евро дизела била је до данас до 15 часова 187,3 динара, а бензина 176,1 динар.

Влада је пре три недеље донела нову уредбу којом су успостављене нове цене горива на бензинским пумпама широм Србије. Како гласи, одлука ће трајати месец дана, а нови ценовник формираће се сваког петка у 15 х. У преводу данас од 15 часова, гориво плаћамо по новим ценама, и ове цене ће остати до следећег петка до 15 часова. Тада на снагу ступа нови ценовник, пише Блиц.

Како је прецизирано Владином уредбом просечне велепродајне цене деривата евро дизел и евро премијум БМБ 95 обрачунаваће Министарство рударства и енергетике сваког петка и најкасније до 13 часова ће га достављати Министарству трговине, туризма и телекомуникација, док ће највише малопродајне цене утврђивати Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Уредба се односи само на нафтне деривате евро дизел и бензин евро премијум БМБ 95.

За пољопривреднике на НИС- овим пумпама остаје цена од 179 динара за евродизел. Њима је дозвољено и да 60 литара сипају у канистер.

Говорећи уопштено о ценама горива, председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да цене енергената расту свуда у свету и да то треба очекивати и у нашој земљи.

- И у Србији ће цене свих нафтних деривати морати да расту, јер то уопште не зависи од нас, као и цена гаса - рекао је Вучић.

Барел данас 119 долара

Цена нафте расте и данас, додуше не нагло као јуче. Вредност барела на лондонском тржишту данас је 119 долара, што представља раст за 0,3 одсто у односу на јуче. На америчком тржишту такође благи раст цена - 112 долара. Јуче је код нафте на оба тржишта забележен раст од 5 односно 6 одсто.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".