Глумица је већ била два пута номинована за Оскара. У истој категорији су биле номиноване Оливија Колман, Пенелопе Круз, Никол Кидман и Кристен.

Позната по својој свестраности као глумица, она може да украде екран и у мејнстрим филмовима и у инди пројектима, као што је њен предстојећи римејк уметничког класика Ингмара Бергмана "Сцене из брака".

Фото: Еван Агостини/Инвисион/АП

 

Џесика је рођена као једно од петоро деце, са презименом Хауард, али је касније преузела Частејн – псеудоним њене мајке Џери која ју је родила као тинејџерка. Она се бавила веганством и била позната веганска куварица. Џесика је била растављена од биолошког оца, а њен очух радио је као ватрогасац. Честејнова је блиска са својом баком Мерилин, у чијој је пратњи дошла на доделу Оскара 2012. и 2013. године.

Ово су десет занимљивих чињеница о Џесики Честејн

1. Њена природна боја косе ће вас изненадити

У индустрији у којој су жене под сталним притиском да мењају свој физички изглед, а посебно боју косе, може бити изненађујуће сазнање да је глумицина ватрена коса - заиста њена природна боја косе. 

2. Напустила је средњу школу

Упркос свом интелекту, Честејн је схватила да школа није за њу. Касније је примљена је у престижни Џулијард преко стипендије Робина Вилијамса. 

3. Срцепарајућа прича о њеном псу

Њен симпатични пас Чаплин појављује се на њеном Инстаграму и Твитеру и очигледно је да он живи дивним животом пуним топлине и љубави. Честејн је објаснила да је Чаплина ударио аутомобил и да му је потом ампутирана нога. Срећом, није прошло много времена пре него што га је глумица пронашла у склоништу за животиње и усвојила драгоцено троножно штене.

4. Њен тата је био рок музичар

Честинини родитељи су били веома млади када су је добили: мама Џери је имала 16, а тата Мајкл Монастерио 20. Отац их је напустио, док је глумица била веома мала како би следио свој сан да постане рок звезда, остављајући Честинину маму да одгаја њу и млађу сестру Џулијет сама. 

5. Она је посвећена веганка

Честејн је усвојила веганство 2007. Она истиче да ју је њена биљна исхрана ојачала након периода летаргије и слабости, за које верује да је изазвана конзумирањем сира.

Фото: Еван Агостини/Инвисион/АП

 

6. Њен муж је племенитог порекла

У 2017, Честнеј се 2017. године удала за грофа Гиан Луца Пасси де Препосуло. Он је потомак историјске италијанске племићке породице која датира још од 973. 

7. Ово је филм који она никада више неће гледати

Иако је задивила публику својим невероватним наступом у "Дрвету живота" Теренса Малика заједно са Бредом Питом Честејн је рекла да никада више неће гледати филм, јер сматра да је превише болан. 

8. Научила је једну од најагресивнијих борилачких вештина

Честејн изгледа прилично грациозно и "неимпозантно" тако да је право откриће да је ситна глумица савладала уметност Крав Маге за своју улогу у Тхе Дебт.

9. Била је малтретирана због своје црвене косе, али је имала најбољи одговор за своје мучитеље

Честејн је стално била жртва у школи због своје боје косе, а често су је упоређивали са шаргарепом.  Међутим, она је овако узвраћала на увреде: "Врхови шаргарепе су зелени!"

10. Најбоља пријатељица

Узимајући у обзир такмичарску природу Холивуда, увек је узбудљиво чути да глумице стварају блиске везе једна са другом. Од када су глумили једно са другим у филму Тхе Хелп 2011. године, Честејн и Октавија Спенсер су постале нераздвојне пријатељице  Честејн се борила за једнаку плату за своју пријатељицу након што је открила да је, као обојена жена, Спенсер зарађивала много мање од својих белих вршњака.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".