Наиме, после једне процедуре Линда је остала са издеформисаним лицем и сада је отворено проговорила о проблемима и скренула пажњу женама да не направи њену грешку.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Page Six (@pagesix)

 

Модна икона тврди да је била "трајно деформисана" због ретког споредног ефекта козметичког захвата. Еванђелиста тврди да је прошла "CoolSculpting" процедуру како би смањила масне ћелије, али је уместо тога ова процедура повећала њене масноће. Ово је опасност захвата и контраиндикација на коју није била упозорена, због чега сада тражи правну тужбу.

Фото: Профимедиа

 

 

- Данас сам направила велики корак ка исправљању грешке коју сам претрпела и крила се више од пет година. Ево одговора свим мојим пратиоцима који су ме питали зашто нисам радила у времену док је каријера мојих вршњака напредовала. Разлог је тај што сам био брутално унакажена процедуром која је учинила супротно од онога што ми је обећано. Моје масне ћелије су се повећале и учиниле ме трајно издеформисаном чак и након две болне, неуспешне корективне операције. Постала сам, како су и медији писали, непрепознатљива.

 

 

- Због овог захвата сам развила парадоксалну хиперплазију масног ткива или ПАХ, појавио се тај ризик о којем нисам била свесна нити обавештена пре целе процедуре.

Фото: Профимедиа

 

 

- ПАХ није само уништио моју каријеру, већ и живот. Послао ме је у циклус дубоке депресије, дубоке туге и најниже дубине самопрезира. Постала сам вук самотњак. Овом тужбом крећем напред и надам се да ћу се ослободити срама, зато и излазим у јавност са овим причом. Много сам уморна од оваквог живота. Хоћу да изађем из свог дома уздингуте главе, иако више не личим на себе - написала је она.

Фото: Профимедиа

 

 

CoolSculpting је поступак замрзавања масти и нехируршки третман смањења масти помоћу контролисаног хлађења познатог као криолиполиза за уклањање масти коју је тешко избацити и која се не одлаже ни када се води рачуна о храни и вежбању. Овај поступак  пружа прецизно контролисано хлађење како би циљала масне ћелије испод коже, остављајући притом саму кожу неоштећену.