- Са великом тугом вас обавештавам да је породица Роџера Мичела - режисера, сценаристе и оца, објавила његову смрт у 65. години 22. септембра - рекао је публициста, а преноси "The Sun".

Фото: Профимедиа

 

 

Роџер је рођен 1956. године у Преторији, у Јужној Африци, а његов отац је био британска дипломата због чијег посла је упознао Бејрут, Дамаск и Праг пре него што је кренуо на колеџ у Бристолу.

Када је имао 20 година прикључен је Royal Court Theatre у Брајтону као доследни режисер, а затим је отишао у Royal Shakespeare Company, а у вашем позоришту је режирао неколико комада.

 

 

Крајем старог миленијума, односно 1999. године режирао је британски блокбастер Nothing Hill са Џулијом Робертс и Хју Грантом. После тога успеха, понуђено му је да режира и "Changing Lanes" са Беном Афлеком и Семјуел Л. Џексоном, 2002. године. Неки од његових филмова су и "My Cousin Rachel", "Venus", "Enduring Love", "Morning Glory", "Persuasion" и "Blackbird". Сарађивао је са бројним британским глумцима и глумицама.

 

 

Женио се два пута - глумицом Кејт Бафери са којом је добио сина Харија и ћерку Розану, а са Аном Максвел Мартин добио је ћерке Меги и Ненси.