Након дужег одбијања особља да му помогну у намери, свештеник је сео и протестовао. Како би га уразумили, акцији убеђивања да одустане од намере прикључили су се и купци који су се затекли ту, на свештениково одбијање да плати, радницима маркета није преостало ништа друго него да позову полицију.

- Нису ми указали достојанство - рекао је свештеник.

 

 

Сведоци тврде да су купци покушавали да подигну свештеника и уразуме га, док је он одбијао, преносе медији.

- Ово је трагично, свештеник у мантији са крстом око врата у време поста, видно припит седи у маркету и тражи да му се поклони роба коју је узео и не жели да плати - каже старија госпођа која је сведочила инциденту.

- Нису сви свештеници овако бахати, ја сам верник и знам многе свештенике који су умерени, добронамерни и поштени људи пре свега. Шта се десило и даље не могу да поверујем - речи су једног од купаца који се затекао у време инцидента.

Након дужег убеђивања свештеника да одустане од намере узимања робе без плаћања и протеста, полицији није преостало ништа друго него да изнесу свештеника из маркета. Епархија сремска и Српска православна црква до сада се нису огласили поводом овог инцидента.

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".