Власти у Индији истражују случај у којем је 15-годишња девојчица више пута групно силована у периоду од око девет месеци, извештавају локални медији.

Полиција у Мумбају ухапсила је 28 особа у вези са наводним силовањима, која су почела у јануару.

Локални извештаји тврде да је све почело када ју је силовао њен дечко и снимио инцидент. Тада су он и његови пријатељи наводно искористили снимак да је уцене да има секс са њима.

Власти су саопштиле да су се групна силовања догодила у различитим предграђима Мумбаја, укључујући Домбивили, Бадлапур, Мурбад и Рабале.

Девојка је случај коначно пријавила полицији у среду увече, а новинска кућа НДТВ јавља да је девојка именовала укупно 33 нападача и да их скоро све познаје.

Од злогласног групног силовања једне жене у аутобусу у 2012. години, које је изазвало глобални бес, Индија је увела строге законе за решавање злочина сексуалне природе, али упркос томе ово и даље остаје озбиљан проблем.

Само прошле године, индијски Национални биро за евиденцију криминала забележио је 28.046 случајева силовања - или скоро 77 случајева дневно.

Забрињава статистика силовања у Индији

Скоро 77 случајева силовања пријављено је широм Индије сваки дан у 2020. години, што укупно износи 28.046 таквих инцидената током читаве године, показали су најновији подаци Националног бироа за евиденцију криминала (НЦРБ).

Свеукупно је прошле године у целој земљи пријављено 371,503 случај злочина над женама, што је мање у односу на 2019. годину када је било 405 326 таквих случајева или у 2018. години када се догодило 378 236 случајева, наводи се у анализи НЦРБ-а, који иначе функционише у оквиру министарства унутрашњих послова Уније.

Од укупног броја случајева злочина над женама у 2020. години, било је 28.046 регистрованих кривичних дела силовања у којима је било 28.153 жртава, према подацима НЦРБ-а. Чини се да је пандемија корона вируса донекле умањиле ту неславну статистику.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Од укупног броја жртава, 25.498 су биле одрасле особе, док је 2.655 било млађе од 18 година, наводи се.