- Мораћемо да променимо, сви најбољи инжењери одоше у приватни сектор, јер неко ко је стручан ради неће да ради у ЕПС-у за 2000 евра плату, јер може да ради за 10. 000 евра у приватном - рекао је Вучић за портал Објектив.

Он је додао да се размишља и о странцима који би водили ЕПС, и о једном Немцу.

Вучић каже и да у приватном сектору има фер људи који признају да им је неко обезбедио добре и стабилне услове, чврст и снажан динар, да неко ради на пројекту Чиста Србија..

На коментар водитеља да је власт довела до експлозије приватног сектора и развоја, и да је велика разлика између плата у приватном и јавном сектору Вучић каже да то није баш тачно и да се то односи на високе функције.

На питање о министарским платама, каже да има богатијих и сиромашнијих министара, али и да некима од њих плата није пресудна.

Примећује да је Браниславу Недимовић важније да игра фудбал, него паре, док је Синиша Мали већ раније зарадио новац.

Вучић напомиње да је велики проблем задржати стручњаке у јавном сектору а посебно у Војно техничком институту и да услови морају да се за њих побољшавају.

Каже и да полиција има пристојне плате, али и да више треба радити на бољим условима за безбедносни сектор и да људи треба да знају и да у јавном сектору неког треба више платити.

Поводом актуелног протеста пијачних продаваца Вучић каже да ће са њима да се разговара после избора, али да неће дозволити притиске на државу.

Напомње и да су у питању накупци, и да ако нема фискланог рачуна не зна се ни шта им је улаз ни излаз за робу и да у том случају имају предност у односу на оне који држе продавнице.

- Разговараћу са свим људима и ове ћу да примим. Никада ми није проблем да разговарам и са овима који протестују али нећу да неко врши притисак пред изборе на државу.Нећу то , примићемо вас после избора - рекао је Вучић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".