- У Крушевцу је од понедељка пет грађања Полицијској управи пријавило и приложило укупно шест обавештења о бирачком месту, која су затекли у својим поштанским сандучићима, а са подацима људи који не живе више на адресама наведеним на листићима. Значи шест, не на хиљаде, како наводи Странка слободе и правде, наводи МУП и додаје да је проверама утврђено да су сви они пријављени на адресама из обавештења и то од деведесетих година.

Власницима је, како наводе, сугерисано да поднесу захтеве за пасивизицију адреса тих лица, што су они учинили.

У питању су, кажу у МУП-у, лица која нису извршила пријаву односно ођаву пребивалишта, "та лица постоје и свакако се не ради о фантомским бирачима како их називају у Странци слободе и правде.

Додају да је на територији целе Србије од понедељка полицијским управама 245 грађана приложило укупно 452 обавештења о бирачком месту за исто толико лица чија су обавештења стигла на адресе на којима они не живе.

Кажу и да МУП проверава све пријаве и да је за сада утврђено да је од тог броја 331 лице пријављено на адреси на којој не живи. Покренута је пасивизација адреса за 183 лица, утврђено је да је седам лица преминуло, да је једно у иностранству, док је за 13 лица утврђено да станују на адреси.

По евиденцијама МУП-а 121 лице није пријављено на адреси на коју је на њихово име стигло обавештење о бирачком месту и у току су даље провере.

У саопштењу наводе "онима који желе да чују и да прихвате истину" да је на територији целе Србије МУП примио укупно 452 пријаве грађана да су на њиховим адресама пронађена обавештења о бирачком месту за предстојеће изборе за лица која на тим адресама не живе, а од тог броја у Крушевцу свега пет пријава за шест лица.

- Не улазимо у мотиве Странке слободе и правде која на друштвеним мрежама шири лажи о фантомским гласачима и позивима за гласање, али још једном молимо политичке партије и коалиције да изношењем неистина не узнемиравају грађане Србије.

Уједно, још једном обавештавамо грађане Србије који су на своје адресе добили гласачке листиће на имена лица која на тим адресама не живе, то пријаве подручној полицијској станици. Њихови захтеви ће у најкраћем року бити проверени", поручује МУП у саопштењу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".