Он је за телевизију Белорусија-24 рекао да је руски министар одбране Сергеј Шојгу недавно известио председника Владимира Путина да је НАТО појачавао своје снаге на источном крилу или близу западних граница Русије, пренео је ТАС С.

- Кажу да је НАТО одбрамбена организација. Али, знате, да аутомат Калашњиков остаје јуришна пушка шта год да радите са њом. Исто је и са НАТО. Они су осмишљени и креирани и његова архитектура је прилагођена томе - бити агресиван. То је организација намењена агресији - навео је портпарол Кремља.

Фото: Танјуг/АП

 

- Москва има информације да је око Русије успостављена мрежа биолошких лабораторија које развијају пројекте за нове врсте биолошког оружја - рекао је Песков.

- Сада имамо информацију да је, у ствари, у оквиру овог програма који финансира Пентагон, створена читава мрежа биолабораторија око нас, широм Русије, па и око Белорусије. (Мрежа) ради не само на високо опасним патогенима, микробима и вирусима, већ и на пројектима развоја нових врста оружја, биолошког оружја које има за циљ да делује на одређене етничке групе - истакао је он.

Фото: АП/Mikhail Klimentyev

 

 

Портпарол Кремља сматра да је председник Путин, како је рекао, "прави бренд земље", и објашњава да он има огромну подршку Руса.

- Ми имамо бренд - Путина, то је заиста тачно - рекао је Песков на питање шта је бренд за Русију.

Он је истакао да је подршка Путину од почетка војне операције у Украјини порасла и да сада, како тврди, "премашује 80 одсто".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".