После емисије "Сасвим природно" није било лако прећи на снимање у студио, а Јован је испричао како је дошло до тога да он буде главно лице популарног квиза.

- Био је кастинг, односно одабир тих могућих водитеља и рекли су ми да се пријавим, па сам ја мало негодовао мислећи како ћу радити квиз, а и даље наставити да путујем и снимам моје емисије, па нисам баш био одушевљен тиме. Прошао је тај кастинг, па су ми шапатом јавили: 'Управо смо сазнали, ти ћеш да водиш тај квиз'... Рекао сам: 'Ако је директор тако одлучио...', тада је био директор Александар Тијанић. У првој сезони сам се мало борио - ја човек из природе, сад студио... И онда је то некако легло и сада могу да кажем да ми се јако допада то што радим, зато што има много тих различитих људи који се појављују из недеље у недељу, од снимања до снимања, па ми је занимљиво да с њима одрадим онај уводни део, да их упознам и ослободим и уведем после у игру. Пролазимо заједно кроз једну фазу тренинга, трудимо се - објаснио је Мемедовић, па открио и шта га људи питају на улици.

Фото: В. Данилов

 

- Највећи проблем који ја данас имам - морам да одговорим на питање када ме сретну на улици 'Да ли је могуће да они све знају!' - рекао је Мемедовић гостујући у јутарњем програму РТС-а, мислећи на трагаче.

- У просеку у једном снимању, када су питања ка вама усмерена, ви погрешите једном током једног издања квиза - рекао је Мемедовић, а трагач Милан Буквић, иначе и најмлађи трагач у "Потери" додао је да је то и граница, једна до три грешке.

Фото: В. Данилов

 

Мемедовић је признао и како функционише снимање у природи, а потом у студију.

- Таман се то лепо допуњава. Кад се ужелим да променим атмосферу и обучем одело и сако, и да буде та студијска атмосфера, дође тај квиз и контра ономе што стално радим. Увек ми прија да заћутим на једну тему и проговорим на другу, као што је овај квиз - признао је водитељ и истакао да би волео да види више дама у квизу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".