Овај 27-годишњак је сада везан за апарат за дијализу и вероватно ће доживотно остати прикован за кревет након што пати од недостатка бубрега. Убрзо након што је продао десни бубрег, Ванг – који долази из провинције Анхуи – рекао је за "China Netvork Television" да је желео да купи iPad 2, али није имао довољно новца. Агента за органе је пронашао на Интернету.

После неког времена, Ванг је подвргнут илегалној операцији у централној провинцији Хунан како би му уклонили десни бубрег и испоручили непознатом примаоцу. Тек када се вратио кући са својим скупим новим Епл уређајима, његова мајка је постала сумњичава и приморала га да призна. Девет особа умешаних у операцију је ухапшено, а петоро је од тада оптужено за намерно рањавање и трговину органима.

У року од пар месеци, Ванг је развио инфекцију у свом преосталом бубрегу — захваљујући нехигијенском третману у току операције и недостатку постоперативне неге за коју се сматрало да је узрок. На крају је претрпео отказ органа. Сада је његово стање толико тешко да је прикован за кревет и захтева свакодневну дијализу да би се његова крв очистила од токсина које његов преостали бубрег више не може да поднесе. 

Кина је забранила трговину људским органима 2007. године, али јаз између броја људи којима је потребна трансплантација и броја донатора хранио је огромно црно тржиште.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".