Како сазнају медији, притвор је одређен и полицијском службенику ПУ Пријепоље Љубомиру Станишићу, Драгану Ковачевићу, полицијском службенику УКП, као и власнику предузећа из Пријепоља Џенану Кујовићу.

Како је тужилаштво саопштило, они су јуче саслушани због сумње да су се од средине 2018. удружили ради вршења више кривичних дела. Према незваничним информацијама, Малешић је негирао да је извршио кривична дела која су му стављена на терет.

- Осумњичени Малешић се терети да је организатор ове групе и да је користећи свој службени и друштвени положај посредовао да се не изврше службене радње које би се морале извршити - саопштило је јуче тужилаштво.

Како су навели, генерал је осумњичен да је од Кујовића примао обећану и захтевану корист како би двојици осталих ухапшених полицијских службеника, који су поступали по његовим усменим налозима, да у оквиру својих полицијских овлашћења не извршавају службене радње које би морали извршавати, а које се односе на откривање и прикупљање доказа ради подношења кривичне пријаве против осумњиченог Кујовића и одговорних лица у његовим фирмама због незаконитог пословања. Циљ им је, како се наводи, био стицање финансијске користи себи и осталим припадницима групе.

Биографија

Слободан Малешић рођен је 29. јула 1976. у Пријепољу. Завршио је Полицијску академију у Београду, на којој је дипломирао 1999. Радни однос у МУП засновао је 1995. у Управи саобраћајне полиције у којој је провео осам година, где је напредовао до заменика начелника Управе саобраћајне полиције. Малешић је у марту 2016. постављен за начелника ПУ Крагујевац, а одатле је отишао на место помоћника директора полиције Владимира Ребића, након чега је у септембру 2020. постао начелник ПУ Нови Сад. Он иначе, има чин генерала.

- Станишић и Ковачевић имали су задатак да пружају заштиту осумњиченом Кујовићу и члановима његове породице од кривичног гоњења и пружају савете о поступању пред надлежним органима по поднетим кривичним пријавама. Осумњичени Станишић је помагао Кујовићевом рођаку, а преко Кујовића, да избегне притвор за кривично дело насиље у породици. Такође, Малешић је утицао на полицијске службенике да напусте место саобраћајне незгоде у којој је учествовало возило МУП, у коме се превозио Малешић, а између осталог и да се уклони напомена из јединственог информационог система МУП која се односи на обавезну контролу осумњиченог Кујовића и његовог возила - саопштило је тужилаштво и додало:

- Осумњичени Станишић и Малешић примили су корист и то: Малешић у новцу и материјалим добрима за изградњу и опремање сплава на реци Сави, опремање стамбених објеката, уређење породичног имања, као и новац на име наводне стипендије у корист његовог сина, а осумњичени Станишић за уређење стана - додаје се у саопштењу.

(Курир)