Рођен је у Краљеву од оца Светозара Тозе Живковића, по коме је и добио чувени надимак и мајке Будимке.

Његов отац је био врсни хармоникаш што се много одразило и на њега самог. Поред хармонике, Тозовац је по узору на оца, почео да учи и да свира бубњеве и трубу. Тако је прве синглове снимио далеке 1965. године (Олистала шума, Очи су ти тугом преливене, Кад поведем коло моје, Јесен стигла и у наша села).

Постао је познат 1967. године песмом за сингл плочу (песма Миће Милутиновића) Испод липе, крај потока. Исте године снимио је четири сингла у дуету са Силваном Арменулић (Девојчице гарава).

Његова велика популарност почела је од 1971. године, када је победио на Песми лета композицијом Мирјана. Следеће године опет је победио песмом Очи једне жене и потврдио је статус најпопуларнијег певача. Године 1972. отпевао је песму Јеремија, коју су тадашње комунистичке власти сврстале у четничке песме, због чега је био принуђен да се склони код пријатеља у Немачку. Након две године вратио се у Србију, власти су му одузеле пасош, али је Тозовац остао миљеник публике и наставио је да пева.

Поред много одржаних концерата и ТВ емисија певао је и у дуету са: Предрагом Гојковићем Цунетом, Мирославом Илићем, Лепом Лукић, Миром Васиљевић итд. Осамдесетих година, заједно са Предрагом Гојковићем Цунетом и глумицом Златом Петковић био је водитељ чувене Фолк параде.

Преминуо је 6. априла 2021. године од последица ковида 19 и сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом Гробљу у Београду.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".