- Већ у првој епизоди смо га затекли у малом војвођанском месту, у коме је задовољан и нема никакву потребу да иде даље. Једноставно, добро му је ту где јесте. Нико од нас није негативац из своје перспективе. Ми смо увек негативци у очима других људи и самим тим наши поступци нас откривају какви јесмо – започиње причу за "Блиц" Милош Тимотијевић.

Сваки лик у серији крије неку тајну па и Жељко Гарчевић. Глумац не жели да открива о чему је реч јер каже да би тако "украо угођај публици" да гледа серију.

- Са Олегом Новковићем и Миленом Марковић никада нисам до сада сарађивао, а знао сам све њихове досадашње опусе. Кад су ме позвали да се придружим екипи у другој сезони, био сам у фазону: "Дајте ми само што пре сценарио." Када сам га прочитао, одмах сам их звао и пристао на улогу Жељка.

Фото: В. Данилов

 

 

Већ после прве епизоде друге сезоне схватили смо да је серија визуелно сасвим другачија, бржа је радња и узбудљивија је. Многи већ сада прогнозирају да ће доживети већи успех него претходна сезона.

- Тешко је то прогнозирати и не желим уопште да лицитирам на ту тему. Увек у шта сам се раније кладио да ће добро проћи, није тако било и обрнуто. Мислим да “Мочвара 2” има сјајну медијску пропраћеност. Све то много значи.

Глумац са нестрпљењем очекује премијере пројеката које је прошле године снимао а то су: “Траг дивљачи”, “Метаморфоза” и ”Међу боговима”, а ускоро очекује и снимање нове сезоне “Певачице”.

- Знам да ће се нове епизоде “Певачице” радити, али да ли ме има у наставку и колико простора ћу имати, то стварно не знам. Са нестрпљењем очекујем “Траг дивљачи”. Овај филм сценаристе и редитеља Ненада Павловића је нешто сасвим другачије од онога што сам до сада радио. Ненад је по приповеткама свог оца Живојина Павловића написао сценарио. Филм ће прво имати фестивалски живот а премијеру очекујемо тек на јесен. Што се тиче остварења “Међу боговима” са великим задовољством сам га снимао. Са Вуком Ршумовићем сам радио његов првенац “Ничије дете” и када ме је сада позвао и рекао да није велика улога, али да мисли да бих је ја супер одрадио, одмах сам пристао. Вук је мој пријатељ, а и сматрам да је његово “Ничије дете” један од наших најбољих филмова у задњих пар деценија.

Фото: Теодора Ћирић

 

 

Милошева најупечатљивија улога у досадашњој каријери је свакако рола Петрита Коција у “Беси”.

- Слажем се са том констатацијом, мада се надам да ће их још бити. Лик Коција је свакако нешто најкомплесније што сам играо до сада.

Иако се већ увелико пише сценарио за трећу сезону серијала “Беса”, Милош каже да нема дозволу да прича о томе.

Током снимања серије глумац је савладао и албански језик, али је и био у одличној физичкој кондицији.

- Сматрам да глумац увек мора да буде у физичкој кондицији. Некада кондиција подразумева и вишак килограма, које требате да знате носити. То није нимало лако.

Фото: В. Данилов/Танјуг/Јадранка Илић

 

 

На констатацију да изгледа боље него икада и да нема ни килограма вишка, уметник каже:

- Има, јер је корона учинила своје. Тренутно не вежбам, али мораћу ускоро да почнем због неких пројеката који се најављују у будућности. Признајем да ми је то са једне стране и мрско, али са друге стране се и радујем вежбама. Видећемо.

Многи сматрају да нас је епидемиолошка ситуација све уназадила.

- Не бих рекао да нас је уназадила, већ променила, и то цео свет – наглашава он.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".