Двојица држављана Црне Горе ухапшена су са пет Бразилаца због кријумчарења 5.668 килограма кокаина на једном рибарском броду, саопштила је полиција Кабо Вердеа (Зеленортска острва).

Гонкалвеш је рекао да се операција одвијала на отвореном мору, од 1. априла. Акцију је, како је рекао, извела полиција, путем Централног одељења за истраге о трговини наркотицима, а спроведена је у сарадњи са Оружаним снагама, преко Обалске страже, у координацији Поморског аналитичко-оперативног центра – Наркотика (МАОЦ-Н).

- Такође смо имали релевантну сарадњу са Федералном полицијом Бразила, Администрацијом за борбу против дроге, Америчком морнарицом и Националном агенцијом за криминал Уједињеног Краљевства, додао је Гонкалвеш.

Од среде ујутру, брод америчке морнарице који је у служби Афричке команде америчких оружаних снага (Африцом), усидрен је код града Праја.

Других детаља акције нема, нити се зна одредиште или застава рибарског брода из Бразила који је превозио кокаин, као ни имена ухапшених.

Највећа операција против наркотика на Зеленортским Острвима направљена је 31. јануара 2019. године, запљеном 9,5 тона кокаина.

Гонкалвеш је рекао да америчка морнарица и америчка обалска стража имају одличан однос са Кабо Вердеом, омогућавајући подршку у борби против криминала.

(РТЦГ)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".