Веома занимљива вест стиже из Француске, где су амерички инвеститори одлучили да направе мали "бум" у тамошњем фудбалу и да купе Црвену звезду. Да, добро сте чули, клуб из Париза који се зове Ред Стар више неће бити у власништву Патриса Хадада, што је наишло на револт навијача.

Они су, наводно, јако традиционалистички настројени и желели су да се Хадад задржи на месту челног човека клуба. Ипак, компанија под називом "777 Партнерс" решила је да откупи све деонице и да за функционисање тима "упумпа" 10.000.000 евра.

- За 777 је право задовољство што ће ући у историју као власник Ред Стара. Клуб има јединствен идентитет у свету фудбала и на нама је да помогнемо у изградњи његове будућности поштујући традицију. Поседујемо солидно искуство у управљању фудбалским клубовима са славном прошлошћу. Радујемо се што ћемо радити руку под руку са свим партнерима и симпатизерима клуба како бисмо ово искуство искористили за све оне којима је Ред Стар у срцу - рекли су инвеститори.

Овај клуб основан је 1897. године од стране некадашњег председника ФИФА, Жила Римеа, који је имао улогу у креирању првог Светског првенства у фудбалу. Навијачи због тога нису нимало срећни због продаје.

- Како инвестициони фонд из Мајамија може да буде потпуно заинтересован за наш клуб овде? Овај пројекат није добар и представља оно чему се ми противимо - кажу најватренији навијачи Ред Стара.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".