Хрватска глумица Аријана Чулина глумачку каријеру је почела када ју је познати црногорски редитељ Живко Николић позвао да игра улогу Милијане у легендарној серији “Ђекна још није умрла, а ка’ ће, не знамо”.

Фото: Јутјуб принтскрин/стародобро

 

 

Она је тада, крајем осамдесетих била на Академији у Београду, а ова улога била је толико аутентична да је се и 30 година након емитовања серије сви са наших простора сећају.

Иако је играла у бројним хрватским хумористичким серијама, Чулина је тек недавно дебитовала на филмском платну. Наиме, Аријана је, с екипом филма “Не гледај ми у тањир” гостовала на ФЕСТ-у, пре три године, на ком је добила награду за најбољу женску улогу.

 

 

- Ово је за мене један врло емотиван тренутак и сад знам како се осећају ови на додели Оскара. Само да ми га не узму сада - нашалила се она по преузимању награде и додала да је награду посветила професору Предрагу Бајчетићу, у чијој класи је и дипломирала глуму.

 

 

Мало њих зна да је ова глумица, која има стални ангажман у сплитском позоришту, завршила и музичку школу, на одсеку за соло певање.

 

 

Публика ју је гледала и у серији “Ружа ветрова”.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".