- Јутрос је из Украјине, прецизније из ратне зоне крај Кијева, кренула евакуација Александра Дражића, преосталог возача који је све ово време био у склоништу 30 километара северно од Кијева - рекао је за "Новости" министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

- Александра изводе волонтери Црвеног крста и ми очекујемо да он у току дана изађе из Украјине. У овом моменту не знамо тачно време јер су на путевима постављене барикаде на сваких 1,5 до 2 километра. Нон-стоп смо у контакту са њим и настављамо из сата у сат да пратимо развој ситуације.

Како Момировић каже, Влада Србије успела је да евакуише више од 50 возача из Украјине у претходном периоду.

- Укључили смо шири круг људи, почев од људи из председништва, из ПКС-а, МСП-а, безбедносних служби, али и људи из Царине и Амбасаде Украјине. Изузетно сам срећан и поносан на чињеницу да смо успели све наше људе да извучемо из Украјине – поручује Момировић.

Дражић је све време био у месту Семиполки код самог Кијева и највећи део времена проводио је у склоништу са околним становништвом.

- Напокон сам кренуо, нисам могао да дочекам – рекао нам је јутрос кратко Дражић – на сваких 10 километара су пунктови и контроле, али само кад сам кренуо.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".