Вучић је изразио задовољство сарадњом са представницима Светске банке и њиховим доприносом развоју српске економије, истакавши да су позитивне оцене најкредибилнијих светских финансијских институција најбољи показатељ напретка, који је Србија остварила у области економије, саопштила је прес служба председника.


Вучић и представници Светске банке разговарали су о оквирима државне сарадње са Светском банком у наредних пет година, зајму за пројекат развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја, програму Европске уније „Зелени раст“, са посебним освртом на развој енергетског сектора у Србији, саопштио је МУП.

„Захваљујући успешној сарадњи са најзначајнијим светским финансијским институцијама, успели смо да обезбедимо и додатних 380 милиона долара од Развојне банке Немачке и Француске за пројекте у Србији“, рекао је Вучић додајући да је за наредних пет година договорена и реализација оквирног плана у висини од једне милијарде долара.

План обухвата пројекте развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја, енергетске ефикасности, модернизације здравственог, железничког и рударског сектора, као и зајам за развојну политику зеленог раста.

Вучић је истакао да очекује подршку Светске банке за унапређење енергетског сектора Србије кроз пројекат Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији (СУРЦЕ), чији је циљ повећање енергетске ефисканости у појединачним домаћинствима у целој земљи.

Гелдер је честитала Вучићу победу остварену на недавно одржаним изборима.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".