Сада је представљен нови филм о приватном животу Чарлија Чаплина о којем се често шушкало, а четворо његове деце које је добио с последњом супругом Оном Онил и деле своја размишљања о историји њиховог оца. Филм "Прави Чарли Чаплин", који стиже у светске биоскопе, прича скривену причу о првој светској комичарској суперзвезди, који се женио четири пута и наводно спавао са више од 2000 жена.

Рођен у Ламбету, у јужном Лондону 1889., Чаплин је био глумац без новца када је с 24 године отпутовао у САД. Пет година касније, склопио је први брак са 16-годишњом глумицом Милдред Харис у Лос Анђелесу 1918. Пар је следеће године добио сина по имену Норман, али је он умро само три дана након рођења и Чаплин је брзо напустио Харис. Када су се 1920. развели, међу разлозима за њихов разлаз навела је његову 'менталну окрутност'.

Фото: Профимедиа/Јутјуб принтскрин/Hollywood Graveyard

 

Ипак, невоља, барем она романтична, пратила га је већи део живота. Имао је три неуспела брака, али последњи, онај четврти с глумицом Оном Онил потрајао је 34 године, до дана када је отишао с овог света. И иако је у претходним браковима добио троје деце, супруга Она родила је још осморо, што је комичара учинило оцем чак једанаесторо деце.

У овој фази Чаплиновог живота, он је био звезда у успону и постао је врло популаран код публике због филмова 'The Kid' и 'The Gold Rush', привлачећи многобројну публику својим јавним наступима. Затим је 1920. уочио 12-годишњу Лилиту Луис Мекмуреј на снимању филма 'The Kid' и почео да је претвара у глумицу. Променио јој је име у Лита Греј и сматра се да ју је завео 1924., када је она имала 15, а он 35 година, што је већ тада могло довести до оптужбе за силовање. Кратак брак пара завршио се жестоким разводом 1927. и нагодбом од 625.000 фунти, за коју се верује да данас вреди око 38 милиона фунти и сматра се најскупљим разводом у историји Холивуда у то време.

Фото: Профимедиа/Јутјуб принтскрин/Hollywood Graveyard

 

У року од годину дана након развода, нашао је своју четврту и последњу супругу Ону Онил, која му је родила осморо деце и остала с њим до његове смрти 1977. Њихова ћерка Џејн описала је свој тежак однос с њим.

"Био је недоступан. 'Твој отац ради, немој га ометати, изгубиће инспирацију'", стално су ми говорили. Наш се свет вртео око добробити оца", присећа се она. Открила је и да је говорио о великим сумњама, рекао је да је сумњао цео живот.

"Остварио је свој животни сан, али мислим да никада није преболео своје сумње. Успе ли их ико икада пребродити? Мислим да те то никада не напусти."

"На неки начин сам се бојао свог оца. Био је толико моћан да се ниси могао с њим да се свађаш, јер он није могао да буде неко ко није у праву", испричао је његов син Мајкл (75).

Због 'љубави' према младим девојкама Чаплину је деценијама одлагана племићка титула, но ипак ју је добио 1975., две године пре смрти.

(Јутарњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".