Жика је у младости живео на релацији Србија - Немачка, а у својим интервјуима често је истицао да је тамо радио као спасилац на базену и чистач.

Фото: АТА имагес

 

- Ја сам тамо 1990. упознао моју прву супругу, ми смо се заљубили тамо, а венчали смо се у Александровцу. Следеће године се бенд растурио, било је повољније да се свира у Србији. Остао сам тамо због љубави, а они су се вратили. Тамо сам чак једно време свирао и с Немцима, период ‘91, кад сам свирао рок музику. Онда се заратило, сећам се кад је почео рат овде, планирао сам да се вратим, вратио сам се два дана пре него што су избили сукоби у Хрватској. Дошао сам кући тачно на време кад је почео рат, заједно са женом. Сећам се да је она имала свој фризерски салон у Немачкој, ми смо га спаковали и донели у Александровац како бисмо могли да живимо ту, нисмо још имали деце, били смо годину дана у Србији. Инсистирала је, због ратног стања, а ја сам имао папире, да се вратимо и вратили смо се ‘93. у Немачку.

Фото: АТА имагес

 

Њихов брак није потрајао, па се Жика развео од супруге, те је сада открио шта је био главни разлог.

- Кад су деца у питању, могу опет само да кажем - богу хвала. Од Снеже сам се развео кад је Андрија имао шест година, тек је пошао био у школу. Развели смо се јер сам превише тежак за живот удвоје, превише сам самосталан, тешко се прилагођавам било каквим уларима, па на крају крајева и уларима и стегама које, самим тим, и брак неумољиво носи. Нисмо имали никакав проблем, свађу, преваре, већ просто нисмо могли да ускладимо своје животне ставове и жеље - рекао је Јакшић и додао:

Фото: АТА имагес

 

- Исти случај је био и с Дајаном, али ја се нисам удаљио и увек сам био присутан у Андријином животу. Чак и кад смо били километрима далеко и када сам био у тешким ситуацијама и финансијски, ја сам увек стајао за њега и, ето, он је завршио озбиљне школе.

- И ево данас, мојој првој жени која је мени велики пријатељ, и ја њој, наравно, могу само да захвалим што му је усадила најлепше моралне и етичке норме и због тога што је вредан и паметан дечко, он је једно дивно створење, мој анђео и у том смислу сам захвалан Богу и њој. И знам да то није мој успех, али на крају ће се мерити као мој успех, а мени много значи у овим годинама да имам дете које ми не прави проблеме, већ оно које је квалитетан човек у овом друштву и свету.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".