Друштвене мреже су место где грађани често износе своје проблеме, пишу огласе за издавање и деле своја необична искуства са становима и станодавцима. Многи од њих се жале на хигијену и неадекватно одржавање, али случај једног Београђанина који је издавао стан у Аустрији је све друге жалбе станодаваца ставио у други план.

На Твитеру су се појавиле фотографије стана који је један Београђанин, како тврди, издавао угледном директору на три године.

- Налетех на ове слике мог стана... Овај стан сам изнајмио једном јако угледном и углађеном директору једне компаније. После три године ми га је вратио у оваквом стању. То што је увек дотеран са краватом и акт ташном не значи да није стока - написао је Београђанин у твиту.

На ову објаву кренула је лавина коментара, огласили су се и станодавци и станари. 

 

 

- Не знам како сте изнајмили стан приватно или преко агенције. Углавном када се стан изнајми преко агенције агент је дужан да на сваких шест месеци изврши инспекцију и прође кроз стан, наслика све. Уколико дође до оваквих ствари пошаље затхтев да се у наредних x дана стан испразни - пише у првом коментару испод твита, док му је Београђанин одговорио:

- Стан сам изнајмио приватно и са уговором који је законски обавезан, а у ком се каже да док траје уговор и док редовно плаћа стан припада подстанару. Он је после изласка све тришкове санирања и чешћења стана као и још две кирије уредно платио.

Један од твитераша је прокоментарисао да због тога што је "само битна висина кирије, а не квалитет људи - догађа се ово".

- Сам си крив, да ли си пријавио особу на своју адресу у МУП-у на територији где ти је стан и потписао уговор о становању. Ту се одмах види ко је озбиљни станар. Сваки месец у договорено време идеш до стана и купиш кирију. Ово је нестварно. Скандал - прокоментарисала је једна корисница.

- Зато ја моје станове издајем по бруто систему у кирију урачунато два пута месечно чишћење стана које одради жена коју ја ангажујем за те послове и да ми извештај какво је стање у стану након завршеног посла - сматра један корисник који издаје санове, док неки ипак наводе да док "траје уговор стан није твој већ од подстанара тако да нема право да одлучује да ли ће стан бити чист или не".

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".