Седам дана траје потпуна окупација оклопним возилима севера Косова и Метохије које спроводи Приштина и сви у међународној заједници ''громогласно ћуте'', нагласио је председник Србије у телефономском разговору са Столтенбергом поводом, како је генерални секретар НАТО рекао, забрињавајуће ситуације на северу Косова и Метохије.


 - Ипак, сви су изненада забринути када на територорији централне Србије угледају српске хеликоптере и авионе, јер ваљда не би требало да постоје, или не би смели да полете док им Курти или неко из међународне заједнице то не одобри - истиче председник Вучић.

Он је напоменуо да Србија поштује све међународне споразуме које је потписала, и да ће се увек понашати одговорно и озбиљно, али Србија и даље пита кад креће формирање ЗСО и када ће Куртијеве оклопне јединице бити повучене са севера Косова и Метохије, наводи се у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима.

На крају, уз захвалност генералном секретару Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну, председник Вучић је поставио питање: - Коју је то норму и међународни пропис Србија прекршила? Данас, јуче или било када?

Двојица саговорника договорили су да остану у сталном контакту због неопходности очувања мира и стабилности у целом региону, напомиње се у саопштењу.

(Танјуг)