„Понекад би у политици, посебно у међународној, било добро, а најбоље би било да се то чини увек, да се поштују принципи, морал и међународно право, онако како се понаша Србија“,поручио је он.


Вучић је на питање за став Србије према украјинској кризи и цену коју плаћа Србија, односно писање појединих медија да Србија припрема увођење санкција Русији, рекао да не жели да коментарише новинске написе.

„Понекад човек може да буде очајан када гледа новине различитих страна, где видите потпуну необјективност, навијачку острашћеност, на једној према руској страни, а на другој антируску острашћеност. Када читате питате се да ли је могуће да људи који живе у Сбрији имају нешто што је важније, а то су позиција и интереси Србије“, нагласио је он.

Вучић је рекао да је поносан на чињеницу што у Србији не постоје антиукрајинска ни антируска хистерија, што не дозвољамо да неко уништи споменик украјинском песнику Тарасу Севченку у Новом Саду, што су неки покушали, али ни дело Достојевског, Толстоја, Гогоља.

„То су ствари због којих сам поносан. Код нас долазе Украјинци и Руси. Врло је чудно да је добар део оних који долазе из Москве оријентисан против Владимира Путина, а добар део оних који долазе из Украјине против њиховог руководства. За нас је то неважно, већ само да будемо добри домаћини и обезбедимо све како то налажу међународни акти“, додао је он.

Вучић је приметио и да у Србији, како је рекао, постоји много њих који све знају боље од државног руководства - и када и да ли ћемо уводити санкције.

Подсетио је да су неки кандидати на прошлим изборима говорили да ће санкције против Русије бити уведене 4.априла, одмах после избора.

„Не сећам се да је било ко уводио санкције. Лагали су по ко зна који пут. Али некога баш брига што може да обмањује јавност сваки дан јер одговорности нема, а неко мора да има одговорност“, поручио је он.

Вучић је указао да је Србија једина земља у Европи која није увела ниједну рестриктивну меру против Русије.

„Да ли такав став нама доноси проблеме? Нема никакве сумње, и то много прпоблема у различитим сферама од финансијских инвестиција до многих других. Нема никакве сумње да веома високу цену плаћамо“, истакао је он.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".