Глумац Љубиша Баровић који је у култној серији „Породично благо” играо чувеног Бошка Дивљака званог Бубамара који је у овом остварењу имао споредну, али врло запажену улогу, а његовог лика, тачније мимике и погледа су се многи плашили. 

Наиме, он је лик који долази у суд након служења робије и оставља неколико пакета за које судије сумњају да су експлозивног садржаја и да је у питању одмазда човека ког су осудили неколико година раније.

Фото:Јутјуб принтскрин

 

 

Од овог ангажмана, тачније већ две деценије, немамо прилику да га често виђамо. Имао је мање улоге у филму „Зона Замфирова” и серијама „Срећни људи”, „Стижу долари”, „Крај династије Обреновића”, а данас је готово непрепознатљив због седе косе. 

Љубиша је члан удружења драмских уметника, првак је Шабачког позоришта, а играо је и у Лесковцу и Новом Саду. Као вођа и оснивач НДА „Весело мајмунче", са својом школом глуме добијао награде као редитељ и писац.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Оно што мало ко зна јесте да Љубиша има наследника који је кренуо очевим стопама и веома је успешан у свету глуме. У питању је Страхиња Баровић, који је копија свог оца и данас има титулу младог првака, са највећим бројем улога на репертоару.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Страхињине запажене улоге су: Нумерацкиј („Ђаволијада”); Драган (“Рубиште”); Астолфо („Живот је сан”); Боби („Ревизор за Југоисток”) и друге. Снимао је филмове за РАИ. Активно се бави драмском педагогијом у оквиру Школе глуме „Весело мајмунче”, у којој је и сам учио глуму, као дете. Декларише се као локалпатриота, љубитељ спорта, природе и музике.