Зорица је својевремено открила како је велики хит који је написао Тома Здравковић, припао њеној колегиници Силвани Арменулић, како је истакла само зато што је “била боља риба од ње”.

Фото: Архив Новости

 

– Кад је требало да снимим песму “Шта ће ми живот без тебе драги”, ту је била Силвана која је, је*ига, била атрактивнија и популарнија, па је песма отишла њој. Није ми на крају било жао, али ето једне анегдоте из тог времена. Тома Здравковић ме је много готивио, али је песму дао њој – кроз смех је испричала Зорица.

Фото: В. Данилов

 

Певачица је открила да је у Београд дошла давне 1972.

– Отишла сам у ресторан у ком су се у то време скупљали естрадњаци, а кад сам угледала Тому Здравковића и Шабана Шаулића, хтела сам да паднем у несвест. Била сам клинка, замислите да их видите, а пре тога сте то могли само на ТВ. Тада сам упознала Микија Митровића, који је тада писао много песама. Он ме је питао да ли бих радила с једним оркестром шест месеци, потписује се уговор и имамо плату уредно. Касније сам почела да снимам песме и то је врло добро прошло иако нисам очекивала да ћу да се пробијем на естради. Народ ме је у старту прихватио јер тада није било много певача. Први албум продала сам у 400.000 примерака и од тада је каријера ишла само узлазном путањом. Митар Мирић је тада био ултрапопуларан и његов менаџер ме је позвао да будем гост на једном од концерата. Пристала сам и тако сам направила име, зато сам Митру захвална до данас – рекла је Марковић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".