Мајка нападнутог дечака Милена Митровић објаснила је да су нападачи на дечака кренули ножем, што су на срећу, видели његов старији брат и другови и одбранили га.

“Млађи син је био испред локала, а старији унутра, деца су слушала музику и дружила се. У неком тренутку створила се група од десетак албанских младића, то нису била деца већ младићи од 23 године, и насрнули су на млађег сина ножем. Албанском младићу је срећом нож испао из руке и сви су видели како се он сагнуо да га узме са земље и онда су старији син и његови другови излетели из локала и спречили да се догоди нешто лоше”, казала је Милена Митровић.

Она је истакла да ово није први напад на чланове њене породице.

“Моју ћерку, која је тада имала девет година, 2015. године су покушали да киднапују на самом улазу у нашу улицу и само пуком срећом је успела да побегне. Старији син који има 18 година такође је нападнут на истом месту и том приликом добио је ударац у главу летвом али на срећу наишле су комшије и одбранили га”, каже Митровић.

Последњи инцидент узнемирио је и забринуо мештане, јер се напади у овом селу дешавају у континуитету, нарушавајући безбедност, која је од највећег значаја за опстанак Срба у овом месту.

Председник Привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић казао је да је Бабин Мост као једино село у коме живе Срби, на путу од Приштине ка Северној Митровици, очигледно атрактивна локација и да сам број деце и омладине српске националности у овом селу некима смета.

“Ово је још један вид притиска на нас да донесемо одлуку за коју нико није спреман, а то је да одемо одавде. Ја се надам да ће држава Србија и Канцеларија за КиМ и ми заједно са њима, успети у борби за опстанак нашег народа на овом простору и да ћемо пребродити све изазове који су пред нама”, казао је Данчетовић.

Напад на српског дечака у Бабином Мосту пријављен је косовској полицији која истражује случај, а поиродица дечака очекује да ће нападачи бити санкционисан,и али сумња да ће предузети озбиљније мере да се овако нешто више не догоди.

(Косово онлајн)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".