Стручњаци кажу да ће млеко трајати дуже уколико га не будемо остављали у вратима фрижидера и да је мања шанса да ће се покварити.
- Врата су знатно топлија од остатка унутрашњости фрижидера. Уколико сте приметили да се млеко брзо квари, ставите га на средину јер је ту најхладније - кажу стручњаци.
Умаци и сосови имају дужи рок трајања тако да они могу стајати у вратима. Ипак, увек водите рачуна о томе да фрижидер не буде пренатрпан.
Уколико ређате производе један на други, спречиће се цирклуација хладног ваздуха. Ово значи да ће се фрижидер преоптеретити, а храна ће се брже покварити.
Дакле, постоји велика могућност да ће се појавити бактерије, што може узроковати проблеме са желуцем.
(Klix.ba)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".