Више о томе читајте на овом линку: ОГЛАСИО СЕ РАЈОЛА: "Бесан сам јер је ово други пут"

Рајола је важио за једног од најтежих преговарача у свету фудбалског менаџмента, а представљао је бројне звезде светског фудбала - Златана Ибрахимовића, Пола Погбу, као и најтраженијег младог играча Ерлинга Халанда.

Гласине о његовом забрињавајућем здравственом стању процуриле су 12. јануара. Хоспитализован је и оперисан у болници „Сан Рафаеле“ у Милану због плућне болести која није повезана са инфекцијом короном.

Његови сарадници су истицали да су третмани којима се подвргао део дуго планираног циклуса прегледа, који нису опасни по живот.

Колико је Мино Рајола био успешан менаџер говори податак да га је магазин Форбс 2020. уврстио на четврто место најуспешнијих пословних људи са прометом од близу 850 милиона долара.

Процењује се да је само од преласка Пола Погбе из Јувентуса у Манчестер јунајтед 2016. године инкасирао 20 милиона фунти, а исте године издејствовао је трансфере Златана Ибрахимовића и Хенрика Мктаријана на Олд Трафорд.

Његов први посао био је прелазак Павела Недведа из прашке Спарте у Лацио 1996. године. Довео је и тада једног од најбољих фудбалера света Дениса Бергкампа у Интер, а  учествовао је у свим трансферима Златана Ибрахимовића.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".