- Легендарни репрезентативац наше земље, двоструки шампион Европе из 1991. и 1995. године, Зоран Сретеновић, преминуо је данас у Београду. Истински великан југословенске кошарке, доживео је овог поподнева срчани удар од којег није било опоравка - наводи се на сајту КСС-а.

Сретеновић (57) је рођен 5. августа 1964. у Београду, а обележио је читаву једну еру овдашње кошарке и био један од најзаслужнијих за клупске успехе Југопластике, коју је с клупе водио Божидар Маљковић, али и репрезентације Југославије.

Фото: Н. Скендерија

 

Играо је, редом, као плејмејкер за Црвену звезду, поменуту Југопластику, Бамберг, Олимпик Атниби, Партизан, Боровицу, Раднички и Стал Остров.

После играчке каријере посветио се тренерској и водио Будућност, Железничар, Игокеу, Војводину, Железничар из Инђије, Староград Гдански, Косалин и Стал Остров.

Трипут је био клупски шампион Европе, са Југопластиком од 1989. до 1991, четири пута је освојио првенство Југославије, двапут куп СФРЈ, једном Куп Немачке, једном Куп СР Југославије, а са репрезентацијом наше земље је двапут био првак Европе, 1991. у Италији, те 1995. у Грчкој.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".