Меркур ће за то време бити ретроградан у знацима Близанаца и Бика. Док је у Близанцима, можете очекивати да ће се појавити проблеми у комуникацији, свађа на послу, са вољенима... Док је у Бику, Меркурова ретроградност ће утицати на материјалне ствари, на приходе и расходе, али и на слику коју имамо о себи, на наше самопоуздање.

Шта нас чека током ретроградног Меркура?

Поремећени планови

Време и ретрограни Меркур не иду заједно- за време његовог трајања много планова ће бити отказано, неки чак и у последњем тренутку. Лако се може десити да заборавите на неки важан састанак или да се лоше организујете па не стигнете. У овом периоду распоред неће бити од велике користи, а можете очекивати и хаос у саобраћају.

Сукоби у комуникацији

Меркур управља комуникацијом, па када је ретроградан, велика је вероватноћа да дође до неспоразума, да лоше протумачимо информације од других или чак да кажемо нешто што не мислимо. Размислите пре него што проговорите и мудро бирајте речи! Добро размислите пре неко што притиснете "сенд" да пошаљете поруку.

Фото: Профимедиа

 

 

Избегавајте покретање нових пројеката и потписивање уговора

Потписивање уговора, доношење важних одлука, куповина или започињање нових пројеката није препоручљиво током ретроградног периода Меркура. Велике су шансе да ћемо пропустити неке важне детаље, да ћемо се збунити, донети лошу, импулсивну одлуку због које касније можемо зажалити. Покушајте да одложите све велике нове подухвате или договоре док се ретроградност не заврши.

Направите резервни фолдер

Пошто Мерку управља информацијама, чувајте своје папире, податке, може се десити да вам се поквари компјутер или телефон. Најбољи савет је да направите резервне копије свих ваших датотека.

Шта ће бити добро током овог периода?

Ретроградност Меркура није сама по себи лоша ствар - ако знате шта да очекујете и предузмете одговарајуц́е мере предострожности, можете је користити да видите где сте, докле сте стигли, у ком правцу идете. Уложите додатни напор да успорите, да размислите о свему. Интроспекција је увек добра.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".