- Почео сам на сплаву, ја сам свирао. Ми смо били клинци, ја сам свирао, друг је певао. Ја сам играо фудбал, свирао клавир у музичкој школи. Имали смо неке бендове у месној заједници. Некад смо свирали код мене у кући. Некада смо правили концерт у мом стану док комшије не дођу с моткама да нас разбију. Мој другар је јако лепо певао. Пева и дан-данас, нисам га дуго видео. То је Милан Шћеповић Шћепа.

Фото: АТА имагес

 

 

- И он је отишао на неки сплав и био је неки бенд и отпевао им је две-три песме с њима и онда кад га је газда чуо, рекао ми је ти мали добро певаш, остајеш да радиш. Он му је рекао ја не могу сам имам друга који ме прати. Једва сам намолио кеву да ме пусти да певам, то је пакао био. Једва ме пустила и два три месеца је било шибања због школе, док се нисам отргао, после је све историја - испричао је Аца.

- Онда смо прешли други сплав, ја и другар смо куд који мили моји, па бендови, онда смо имали наш сплав, е онда сам да држим сплав и остао сам угоститељ сам који свира. Али је остао је микрофон и ја сам свирао инструментале. Онда ми је пришао гост и рекао да престанем да давим и да певам. Провалио сам да знам масу текстова. И ја сам мало помало почео да певам и постао сам певач - рекао је Лукас једном приликом.

Фото: Катарина Михајловић

 

 

Аца Лукас добио је свој уметнички надимак "Лукас" од имена чувеног сплава на Новом Београду, где је наступао и постао популаран почетком 90-их година.

Његов први хит је била песма "Песма од бола“, након чега су следили хитови "Кафана на Балкану", "Беле руже". Певач је 2009. био рањен са два хица из ватреног оружја док је у Новом Београду улазио у аутомобил. Погођен је у десну натколеницу и ван животне опасности пребачен је у ургентни центар.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".